Připrav si všechny suroviny a ponech je po ruce. Pokud používáš těstoviny nebo rýži, dej je hned vařit do osolené vody. Na rozehřáté pánvi rozpusť olej či máslo. Orestuj cibuli do sklovita a krátce přidej česnek, aby nezhořkl. Přidej hlavní suroviny pro tento pokrm (základní suroviny a příloha podle receptu) a restuj zprudka 3–5 minut, aby se zatáhly a rozvoněly. Přidej bylinky, sůl a pepř. Pokud děláš omáčku, zjemni trochou vody z těstovin či vývarem a krátce provař. Vmíchej přílohu (těstoviny/rýži/pečivo/salát dle receptu), propojení chutí trvá jen minutu. Podávej ihned, posypané čerstvými bylinkami, semínky nebo parmazánem dle typu jídla.

Tuňákový salát s fazolemi
Tuňákový salát s fazolemi — hotové do 12 minut, skvělé na všední dny.
⏱ Příprava: 12 min • Typ: bezne
Postup
Ingredience
250 g filetu z lososa nebo tresky 1 cibule 2 stroužky česneku 2 lžíce oleje sůl a pepř bylinky dle chuti mix salátů, rajčata, okurka, paprika
Nutriční hodnoty (na porci)
| Kalorie | Bílkoviny (g) | Tuky (g) | Sacharidy (g) |
|---|---|---|---|
| 365 | 26 | 12.3 | 12.55 |