Připrav si všechny suroviny, odměř si je a nachystej si pracovní plochu. Dodržuj teploty i časy – právě to dělá z jednoduchých receptů jistotu výsledku. Troubu předehřej na 170–180 °C. Formu vymaž máslem a vysyp hrubou moukou nebo vylož pečicím papírem. V míse prošlehej vejce s cukrem do pěny. Přidej olej nebo rozpuštěné máslo a vmíchej tekuté suroviny (mléko/jogurt). V druhé míse smíchej sypké suroviny (mouku, prášek do pečiva, špetku soli a případně kakao). Postupně je zapracuj do tekuté směsi, nešlehej zbytečně dlouho. Těsto vlij do formy, povrch uhlaď. Peč 25–45 minut dle výšky těsta; zkoušej špejlí – po vytažení má být suchá. Po upečení nech dezert 10–15 minut ve formě odpočinout, poté vyklop. Podle typu dokonči – pocukruj, potřete krémem, nebo doplň ovocem. Podávej vychlazené nebo vlažné. Dezert skladuj přikrytý, aby nevysychal.

Cheesecake nepečený
Cheesecake nepečený — poctivý domácí dezert s vyváženou sladkostí a vláčnou strukturou.
⏱ Příprava: 57 min • Typ: bezne
Postup
Ingredience
3 vejce 150 g cukru 100 ml oleje nebo 100 g másla 250 g hladké mouky 1 balíček prášku do pečiva 200 ml mléka nebo jogurtu špetka soli
Nutriční hodnoty (na porci)
| Kalorie | Bílkoviny (g) | Tuky (g) | Sacharidy (g) |
|---|---|---|---|
| 354 | 5.47 | 13.68 | 41.55 |